Tisková zpráva, 25. dubna 2024

Prezident Hospodářské komory České republiky Zdeněk Zajíček navštěvuje kraje
a nevynechal ani Ústecký. V doprovodu předsedy Krajské hospodářské komory Františka Jochmana, ředitelky úřadu Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje Martiny Francírkové, a kolegů z komory zavítal na krajský úřad, kde se sešel s hejtmanem Janem Schillerem.

Společně diskutovali o současné situaci i budoucnosti regionu, jeho transformaci, zvláště pak o významu zapojení firem a podnikatelského sektoru do vzdělávání. Užší spolupráce firem se školami a zapojení podniků do praktické výuky by totiž mohly vyřešit a lépe koordinovat nedostatek sil na trhu práce. 

Cesta pana prezidenta dále pokračovala do litoměřického okresu. V příjemném prostředí Biskupského pivovaru U sv. Štěpána v Litoměřicích proběhlo společné setkání zástupců Okresní hospodářské komory v Litoměřicích, v čele s předsedou Zbyňkem Pěnkou a Richardem Kirbsem, starostou města Litoměřice Radkem Löwy, senátorem Parlamentu České republiky Ladislavem Chlupáčem.  Váženým hostem byl biskup litoměřický, Stanislav Přibyl. Kromě tématu dopadů mrazů na úrodu v minulých dnech, proběhla opět diskuze na téma problematiky školství.

Následně se delegace přesunula do prostor rodinné firmy Hennlich, s.r.o., kde kromě zajímavého představení společnosti majitelem, Pavlem Šumerou a jeho synem proběhlo slavnostní předání Merkurových medailí zasloužilým zástupcům Hospodářské komory Ústeckého kraje.

Návštěva byla ukončena v okrese Louny. Pan prezident a jeho doprovod navštívil společnost ALUMINIUM CENTRUM, s.r.o., kde majitel společnosti, Marcel Kollman záživným způsobem představil přítomným provozy jeho společnosti.

Zleva: F. Jochman, P. Schiller, M. Francírková, Z. Zajíček Zleva: F. Jochman, Z. Zajíček, P. Schiller

Zleva: F. Jochman, Z. Zajíček

Zleva: Z. Zajíček, A. Kahounová, Z. Pěnka, R. Kirbs, S. Přibyl

P. Šumera

Zleva: Z. Pěnka, Z. Zajíček, M. Kratochvíl, L. Chlupáč

Kollman a Z. Zajíček