Ústí nad Labem, 23. října 2019 –Vítězem Hodiny H, soutěže začínajících firem na ústeckém festivalu startupů Festup, se stal projekt Contributr.io Michala Doubka. Odnesl si cenu 20 000 korun od partnera akce České spořitelny. Festival startupů Festup pořádalo Inovační centrum Ústeckého kraje v úterý 22. října na půdě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Projekt Contributr.io je aplikace pro fotografy, která i za pomoci umělé inteligence umí automatizovat nahrávání a popis fotek do fotobank. Druhé místo a cenu 10 000 Kč ve službách od organizátora soutěže a festivalu Inovačního centra Ústeckého kraje získal projekt Štěpánky Hanzlíčkové z Kadaně s názvem Dovez sváču. Ten se, jak už název napovídá, zaměřuje na výrobu a distribuci svačin do škol a firem.

V případě vítěze měla porota jasno téměř hned, nejlépe pro nás naplňuje kritéria startupu a má globální ambice.Rádi mu dáme šanci i v našem inkubačním programu Startup Go,“ říká člen poroty Jan Wedlich z Inovačního centra Ústeckého kraje.

Vedle veřejných prezentací začínajících podnikatelů se na festivalu soutěžilo i s podnikatelskými nápady. Soutěž byznys nápadů o iPhone, které se mohli zúčastnit všichni návštěvníci festivalu, vyhrál nápad MuhamedaNoshdara s název Big Brother, aplikace sloužící ke správě objektu a domácnosti.

Smyslem soutěže bylo přijít se zajímavým nápadem a přesvědčit pro jeho smysluplnost přítomné experty a vystavující firmy, získat také hlasy od návštěvníků a financování od České spořitelny jako partnera festivalu.

Festival startupů Festup se v Ústí nad Labem konal letos počtvrté, záštitu mu udělil rektor Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Martin Balej a náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika.

 

Kontakt pro média:                              

Ondřej Klein, klein@cuk.cz, 774 156 477

 

O Inovačním centrum Ústeckého kraje (ICUK)

Inovační centrum Ústeckého kraje založily v listopadu 2015 společně Ústecký kraj, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně a Krajská hospodářská komor Ústeckého kraje. Jeho cílem je podpora podnikání, inovací ve firmách a spolupráce výzkumných organizací a firemního sektoru. ICUK pořádá např. festival start-upů Festup, nabízí inkubační a akcelerační programy na podporu podnikání, a spolu s Ústeckým krajem spravuje dotační program na podporu spolupráce firem a výzkumných organizací Inovační vouchery. Společně jsou rovněž vyhlašovatelem soutěže Inovační firma Ústeckého kraje.