Ústí nad Labem, 18. října 2019 –Energetický nápoj, který dobyl svět, především skvělým marketingem. O tajích marketingové kuchyně Red Bullu povypráví šéf jeho PR a média oddělení Milan Formánek. To je podle organizátorů z Inovačního centra Ústeckého kraje jedním z hlavních lákadel festivalu startupů Festup, který se koná na půdě Pedagogické fakulty UJEP v úterý 22. října.

Přehlídku úspěšných startupů festival Festup zahájí ale jiná hvězda – humanoidní robotka Ruby Pepper. „Rubby je v Česku vůbec první robot nasazený do výuky na základní škole, a sám jsem zvědavý na první zkušenosti, které představí ředitelka ZŠ Neštěmická Marie Čápová. Je to ojedinělá inovace ve výuce, kterou jsme v našem kraji rádi podpořili,“ říká náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika, který spolu s rektorem Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Martinem Balejem poskytl akci záštitu.

Rubby pak za řečnickým pultem se svými tipy a zkušenostmi vystřídá zástupce globálně úspěšné firmy Nestlé Pavel Moravec a následně zakladatelka teplické Biorestaurace Zahrada Lucie Beyerová, šéfkuchařka se zkušenostmi ze zaoceánských lodí, která mohla vést pokračování populární kuchařské show Ano, šéfe.

O nejlepší startup

Festival startupů ale nepřinese jen příběhy úspěšných podnikatelů a expertů. Odpoledne čeká na návštěvníky třeba Hodina H – soutěžní prezentace vybraných přihlášených startupů před porotou.

Vítězný startup vyhraje ceny v hodnotě až 20 000 korun, určitě se ale může zviditelnit pro své zákazníky a třeba i získat partnery pro spolupráci, anebo investora, které pravidelně zveme,“ doplňuje Tereza Váňová z ICUK.

Soutěž o iPhone a rychlé rande s pracovními nabídkami

Vedle výstavní expozice a zajímavých přednášek čeká na studenty opět soutěž byznys nápadů, v které ti nejlepší budou moci vyhrát iPhone od partnera festivalu České spořitelny. Zájemci o podnikání a začínající podnikatelé si budou moci konzultovat své projekty se zkušenými mentory. A ti, co by rádi našli brigádu anebo rovnou práci v zajímavé firmě, se budou moci zúčastnit rychlého HR rande.

A co že je smyslem festivalu startupů Festup?

Chceme ukázat především studentům na vysokých a středních školách, ale i širší veřejnosti, že podnikání je především o realizaci vlastních snů a nápadů, svobodě, ale i odvaze. Věříme, že úspěšné příběhy, rady zkušených a možnost si vše osahat mohou mladé lidi nastartovat.My jim pak v našich programech můžeme pomoci s praktickou stránkou podnikání,“ vysvětluje Tereza Váňová, event manažerka Inovačního centra Ústeckého kraje (ICUK).

Festival Festup je zdarma na registraci na webu www.festup.cz.

Foto 1  Z předloňského ročníku – v diskusi ženské hvězdy byznysu Dita Přikrylová z Czechitas a zakladatelka Zásilkovna.cz Simona Kijonková

Foto 2 Loňskou hvězdou festivalu byl producent KazmovyOne Man Show Markus Krug

Foto 3 Na festivalu si můžete vyzkoušet třeba virtuální realitu

Foto 4 Na Festup přišlo loni na 700 lidí

 

 Kontakt pro média:                              

Ondřej Klein, klein@cuk.cz, 774 156 477

 

O Inovačním centrum Ústeckého kraje (ICUK)

Inovační centrum Ústeckého kraje založily v listopadu 2015 společně Ústecký kraj, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně a Krajská hospodářská komor Ústeckého kraje. Jeho cílem je podpora podnikání, inovací ve firmách a spolupráce výzkumných organizací a firemního sektoru. ICUK pořádá např. festival start-upů Festup, nabízí inkubační a akcelerační programy na podporu podnikání, a spolu s Ústeckým krajem spravuje dotační program na podporu spolupráce firem a výzkumných organizací Inovační vouchery. Společně jsou rovněž vyhlašovatelem soutěže Inovační firma Ústeckého kraje.