Od 31. července 2019 byly navýšeny poplatky při podání žádosti o zaměstnaneckou kartu ve Lvově na 5 000,- Kč. Úhrada poplatků probíhá pouze v hotovosti v eurech na pokladně konzulárního úseku. V případě nezaplacení celé částky, obdrží Ukrajinec výzvu k zaplacení zůstatku poplatku. Informace o správních poplatcích naleznete na webu GK ve Lvově.

Od července 2019 je nezbytné používat nový formulář Žádosti. Tento formulář je nově určen jak pro nové žádosti, tak i pro nahlášení dalších uchazečů.

Dle bodu I/2 usnesení č. 384 ze dne 3. června 2019 vláda rozhodla o zavedení mzdového kritéria pro zařazení volného pracovního místa obsaditelného v rámci Režimu Ukrajina, a to na úrovni 1,2násobku zaručené mzdy odpovídající příslušné skupině prací podle nařízení vlády č. 567/2006 Sb., o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy, o vymezení ztíženého pracovního prostředí a o výši příplatku ke mzdě za práci ve ztíženém pracovním prostředí. Mzdové kritérium je vyžadováno u všech žádostí o zařazení do Režimu Ukrajina přijatých po 10. červnu 2019.