Vážené dámy a pánové,

 

z pověření Kanceláře prezidenta republiky si Vás dovolujeme pozvat na doprovodnou podnikatelskou misi prezidenta republiky Miloše Zemana do Čínské lidové republiky organizovanou Hospodářskou komorou České republiky za podpory Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce. Mise se uskuteční v termínu 23. – 29. 4. 2019, přičemž podnikatelská delegace bude vedena prezidentem HK ČR Vladimírem Dlouhým.

 

Na misi, která se uskuteční speciálním letadlem, podnikatelé doprovodí prezidenta republiky při jeho oficiální návštěvě ČLR u příležitosti konání Belt and Road Forum. V plánu je uspořádání Česko-čínského podnikatelského fóra s bilaterálními jednáními mezi českými a čínskými firmami v Pekingu. Předpokládáme taktéž další podnikatelské fórum s bilaterálními jednáními v municipalitě Tianjin provincie Hebei. V rámci B2B mají účastníci jednání možnost navázat kontakt s novými čínskými partnery nebo rozvinout kontakt s těmi stávajícími. Kromě diskuze se zástupci Zastupitelského úřadu v Pekingu o podnikání v Číně jsou v jednání mj. návštěvy Beijing Expo, vybraných průmyslových zón a setkání s jejich představiteli.

 

Čína, nejlidnatější ekonomika světa, zastává druhé místo na žebříčku zemí dle HDP, přičemž při současném růstu přibližně 7 % HDP ročně se dotahuje na vedoucí ekonomiku světa, USA. Vedle ekonomického růstu se ČLR posunuje i v hodnocení Světové banky a statistiky Ease of Doing Business. Pro české firmy a podnikatele pak Čína skýtá celou řadu obchodních příležitostí zejména v civilním leteckém průmyslu, důlním, těžebním a ropném průmyslu, energetickém a strojírenském průmyslu, ICT, zdravotnickém a farmaceutickém průmyslu, zemědělském a potravinářském průmyslu a v neposlední řadě i v železniční a kolejové dopravě.

 

Záloha na účastnický poplatek činí 2.347,- EUR, pro členy HK ČR je poplatek snížen na 2.134,- EUR. Účastnický poplatek zahrnuje: ubytování se snídaní, podíl na místních transferech, podíl na cateringu, zajištění víza, organizace firemních jednání, službu pracovníků HK ČR po dobu mise a organizační náklady spojené s přípravou mise.

 

V případě, že máte zájem se této podnikatelské mise zúčastnit, zašlete, prosím na e-mailovou adresu veselka@komora.cz, a to nejpozději do 15. 3. 2019:

  • vyplněnou závaznou přihlášku (scan s podpisem)
  • firemní profil v Aj (MS Word) – pokud máte možnost, uvítáme k anglickému profilu dodat i vyplněný profil čínsky
  • ppt snímek pro prezentaci
  • elektronickou fotografii splňující následující parametry: formát .jpg, velikost 50-500 kB, 600 x 800 pixelů, rozlišení 300 DPI
  • scan pasu (strana s fotografií)

 

 

V případě, že nedisponujete platným čínským vízem, prosíme o dodání k mým rukám na Hospodářskou komoru ČR (adresa v podpisu emailu) nejpozději do 20.3.2019 následující:

  • vyplněný a podepsaný formulář žádosti o vízum do ČLR – vzor formuláře s pokyny k vyplnění v příloze emailu
  • scan pasu (strana s fotografií)
  • současnou barevnou fotografii o rozměrech 48 mm × 33 mm (celý obličej, bez pokrývky hlavy, s bílým pozadím, bez brýlí) – nalepit do žádosti o vízum
  • fyzicky Váš cestovní pas

 

Na podnikatelskou misi budeme připravovat katalog českých firem společně s agenturou PP Agency. Každá účastnická firma bude mít základní zápis v katalogu zdarma. Ten se bude distribuovat partnerům na podnikatelském setkání a mohou zde inzerovat i firmy, které se mise účastnit nebudou. V tomto případě, prosím, kontaktujte přímo agenturu, která Vám sdělí podrobnější podmínky Vaší propagace: pí. Renata Rudlofová, rudlofova@ppagency.cz, tel: 221 406 652.

Přiložené dokumenty: Company slideFormulář žádosti o vízum do ČLRPROFIL ENGVZOR vízového formuláře,Závazná přihláška